SRČNI UTRIP

DOMOV POTEK DELA REZULTATI VIRI & LITERATURA

Uvod

Naloga naše skupine je bila, da na dva različna načina določimo frekvenco srčnega utripa. Eden od načinov je morala biti analiza videoposnetka kože opazovane osebe, drugi način pa smo morali izbrati sami. Za uspešno izveden projekt, smo najprej morali ugotoviti, kateri parametri so najbolj pomembni za zanesljivo analizo videoposnetka. Za kontrolni poskus oz. drugo metodo pa smo se odločili za merjenje utripa "na roke" na zapestju opazovane osebe. To metodo smo izvajali istočasno s snemanjem kože opazovane osebe.

Cilji

Cilj naše naloge je ugotoviti, kako lahko z analizo videoposnetka kože opazovane osebe zanesljivo določimo frekvenco srčnega utripa.

Pripomočki

-Računalnik,
-spletna kamera,
-kartonasta škatla,
-lesene deščice za podlogo,
-svetila različnih barv.

Diskusija

Naš projekt je potekal vse prej kot gladko. Soočili smo se z veliko težavami, ki smo jih morali premagati in kljub vsemu izvesti projekt do konca kar se da spodobno in zanesljivo. Naučili smo se, da je potrebno znati predstaviti ne le dobre, ampak tudi slabe rezultate in argumentirati, zakaj je do tega prišlo. Vseeno je bilo projektno delo nekaj novega za vse člane naše skupine in smo z vztrajnostjo, na koncu le uspeli in se med delom tudi veliko naučili.