Uvod
Izvedba
Rezultati

Uvod

Projektni laboratorij 2003

Ta naloga je nastala kot del predmeta Projektni laboratorij 2003 na Fakulteti za matematiko in fiziko univerze v Ljubljani. Predmet je namenjen pridobivanju osnovnih veščin pri praktičnem delu v skupini. Pri tem uporabimo znanje fizike, ki smo se ga naučili pri predavanjih. Poleg tega pa se naučimo še malček o obdelavi digitalnih fotografij in predstavitvi naše naloge na spletu. Nosilec predmeta je Gorazd Planinšič in letos prvič poteka v novi, modernejši obliki.

Naloga

Naša naloga ima naslov: Kaj je notri? Zgodba za motivacijo pa je sledeča:

Policija najde zaprto kovinsko posodo valjaste oblike, za katero sumi, da je napolnjena s strupeno snovjo. Doslej jim je uspelo določiti debelino stene posode in potrditi, da je posoda izdelana iz homogenega materiala (npr. iz aluminija). Debelina sten je majhna, zato lahko sklepamo, da snov v posodi ni pod visokim tlakom. Policija se obrne na vas s prošnjo, da jim pomagate odgovoriti na naslednja vprašanja:

Seveda pri tem nismo smeli odpreti posode.

Skupina 11

V skupini nas je bilo deset: Rama B., Pavlovič B., Repinc J., Koder M., Sukič L., Umek I., Vidmar B., Žijan T., Hadaš B. in Gulja N. Tukaj si nas lahko ogledate v vsej naši lepoti:

Slike skupine
Izdelali: člani skupine 11
Zadnja sprememba: 27. maj 2003
Za pravilen prikaz priporočamo brskalnik, ki podpira najnovejše standarde (Mozilla, Opera, ...)