GRAF
1: Velikost milnega mehurčka

Po izvedbi poskusa, smo ugotovili, da pri merjenih velikostih
(premerov 6, 10 in 14cm) le-ta ne vpliva na življensko dobo
mehurčka. Te ugotovitve pa ne moremo posplošiti na vse velikosti,
saj ni bilo možnosti napihovanja veliko večjih mehurčkov.
GRAF
2: Odvisnost od koncentracije milnice

Poskus
smo izvedli s tremi različnimi mešanicami milnice. Na podlagi
teh meritev se je izkazalo, da je manjša koncentracija ugodnejša
za življenjsko dobo milnega mehurčka. Vendar pa glede na dejstvo,
da pri zanemarljivi koncentraciji mehurček sploh ne nastane,
lahko sklepamo, da odvisnost ni linearna, temveč ima neki
maksimum – tam je mehurček najbolj obstojen. Koncentracijo
milnice najobstojnejšega mehurčka bi lahko dobili s poskušanjem
analogno kot dobimo ničlo funkcije z bisekcijo.
GRAF
3: Odvisnost od koncentracije glicerina
Kot
so tudi rezultati potrdili, glicerin podaljša življenjsko
dobo milnega mehurčka. Vodja vaje nam je namignil, da glicerin
stabilizira opno mehurčka s tem, da poveže repke molekul detergenta.
Starana
milnica v odprti in zaprti posodi
Izhlapevana
milnica v odprti posodi v primerjavi z zaprto ni dala vidnih
razlik, saj je bila doba izhlapevanja prekratka (7 dni). Starana
milnica pa je bila v primerjavi s svežo boljša, kar lahko
pripišemo bodisi kemični reakciji v mešanici, bodisi večji
homogenosti zaradi staranja.
Vlažnost
zraka v okolici mehurčka
Tu
so se predvidevanja potrdila. Na pok mehurčka smo čakali 40
minut, vendar mehurček še vedno ni počil. Vseeno pa v nekem
končnem času bi (kar nam je potrdil vodja vaje), kar nas pripelje
do ugotovitve, da je življenjska doba mehurčka odvisna od
več dejavnikov, vendar pa, očitno, najbolj od vlažnosti zraka
v okolici