 |
 |
 |
 |
 |
Metoda: spuščanje uteži |
Dvigovanje uteži na ustrezno višino |
|
Priprave na izvedbo |
Potrebno je izmeriti višino vsakega žeblja |
Metoda: zabijanje s kladivom |
 |
 |
 |
 |
 |
Kamera za hitro slikanje |
Vse pripravljeno za snemanje |
Nastavljanje kamere |
Hitrost kladiva smo ugotavljali z analizo posnetkov udarcev; predzadnja slika kladiva pred dotikom 6. žeblja |
Zadnja slika kladiva pred dotikom 6. žeblja – 1/300 sekunde za prejšnjo, kladivo je 10 mm nižje |
 |
 |
 |
 |
 |
Krajšanje vodila za palico |
Metoda: palica v vodilu |
Predolgo vodilo bi onemogočalo uporabo uteži na palici |
Odstranjevanje zabitih žebljev iz klade |
Odčitavanje s kljunastega merila |
 |
 |
 |
 |
 |
Poskus z mokrim lesom |
Žebelj se je z drugim udarcem do konca zabil v moker les |
Žeblji v hrastovi kladi |
Izmeriti smo morali vse žeblje |
Žeblji različnih dimenzij |
 |
 |
 |
 |
 |
Olje, katerega vpliv na delo smo preizkušali |
»Šubler«, brez katerega pri poskusih ni šlo |
Višino žebljev je treba natančno odčitati |
Žeblji v smrekovi kladi |
Zadovoljna ekipa po opravljenem delu |