Metoda: spuščanje uteži

Dvigovanje uteži na ustrezno višino

Priprave na izvedbo

Potrebno je izmeriti višino vsakega žeblja

Metoda: zabijanje s kladivom

Kamera za hitro slikanje

Vse pripravljeno za snemanje

Nastavljanje kamere

Hitrost kladiva smo ugotavljali z analizo posnetkov udarcev; predzadnja slika kladiva pred dotikom 6. žeblja

Zadnja slika kladiva pred dotikom 6. žeblja – 1/300 sekunde za prejšnjo, kladivo je 10 mm nižje

Krajšanje vodila za palico

Metoda: palica v vodilu

Predolgo vodilo bi onemogočalo uporabo uteži na palici

Odstranjevanje zabitih žebljev iz klade

Odčitavanje s kljunastega merila

Poskus z mokrim lesom

Žebelj se je z drugim udarcem do konca zabil v moker les

Žeblji v hrastovi kladi

Izmeriti smo morali vse žeblje

Žeblji različnih dimenzij

Olje, katerega vpliv na delo smo preizkušali

»Šubler«, brez katerega pri poskusih ni šlo

Višino žebljev je treba natančno odčitati

Žeblji v smrekovi kladi

Zadovoljna ekipa po opravljenem delu