Zaključek
UGOTOVITVE
Rezultati eksperimenta ustrezajo teoriji. Različne obdelave (najbolj mikrovalovka in plavanje) so vplivale na prožnost lesa. V teoriji smo zapisale tudi, da večji kot je koeficient prožnosti, manj prožna je snov. Zaradi tega lahko trdimo, da so bile vejice po mikrovalovki manj prožne in po plavanju bolj prožne. Iz tega lahko zaključimo, da voda naredi vejice bolj prožne, torej potrjuje teorijo, da je vlažen les bolj upogljiv. Pri ostalih obdelavah je večina meritev bila znotraj območja negotovosti, zato zanje ne moremo podati nobenega sklepa.
Izpostavile smo tudi vse možne izboljšave poskusa, kot uporaba enakih vejic (iste vrste, debeline) in zapisovanje načina rezanja vejic.
LITERATURA
[1] LEBAN, Irena, Lastnosti Lesa [na spletu]. Škofja Loka : I. Leban. [Dostopano 4. april 2024]. Pridobljeno s: https://cpi.si/wp-content/uploads/2020/08/4-LES_LASTNOSTI.pdf
[2] OZMEC, Rok, 2013, Opredelitev in lastnosti lesa [na spletu]. Magistrsko delo. Maribor : R. Ozmec. [Dostopano 4. april 2024]. Pridobljeno s: https://dk.um.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=40175